Nézettség

2013. július 21., vasárnap

67. rész: Az új osztálytárs érkezése (1)

Roli elment.  Akaratlanul is könnyes szemmel ébredtem.  A tudat, hogy már nem látom iszonyatosan fájt. Léna tegnap megérkezett, így már ő is a kollégiumban volt. Komótosan, nulla élet kedvel kezdtünk neki a félév utolsó hetének. Felkaptam egy fekete csőnadrágot, egy hosszított pulcsival, kabát, bakancs, sál. Kevés smink, épp hogy eltakarja a szemem alatti karikákat. Készen is álltam. Lénával és Tomival ballagtunk át a hideg januári reggelen a suli épületébe. Olyan volt, mint eddig, de mégis más. Felmentünk az osztálytermünkbe. A szokásos reggeli emberek. Máté és Ben valamit nagyon néztek a telefonjukon, Levi skypeon (??) beszélt valakivel, (gondolom Anett), a többiek meg beszélgettek. Leültem a helyemre. Hátra fordultam. És igen. üres volt egy hely. Egyetlen egy hely maradt az osztályban üresen. Rolié. De ez sem sokáig, mivel belépett az ofő a termünkbe. Ezek szerint elkért minket az első óráról.
-          Jó reggelt- köszöntött minket.
-          Tanár bá’, ki jön Rol helyére?- kérdezte Tomi, a székén hintázva.
-          Fiam először is, megkérnélek, hogy ne hintáz a széken, mert hanyatt esel.  Az új osztálytársatok bármelyik pillanatban megérkezhet. - ült le a tanári asztalhoz. Mindenki tippelt, hogy lány vagy fiú jön-e. De amikor kinyílt az ajtó mindenki azon nyomban odakapta a fejét. Idegesen pillantottam az ajtó felé. Lehunytam a szemem és erősen koncentráltam, hogy ne valami ribanc lépjen be az ajtón. Kinyitottam és megláttam.  Fekete bakancs, sötét farmer, bundás bőrkabát lehúzott cipzárral, enyhén összevissza zselézett hajjal, ragyogó kék szemekkel Gergő lépett be. Mindenki egymásra nézett, teljes döbbenet szállt az osztályra. Elsőként Levi kapcsolt.
-          Hálaégnek’ egy normális ember. Szasz Geri- és lepacsiztak.  Gergő mindenkivel kezet fogott, majd elindult felém. Rám mosolygott, majd leült a mögöttem lévő padba. Én még mindig teljes döbbenet alatt álltam. Ez hogy lehet? Gergő, pont Gergő? Ilyen nem létezik. De, ezek szerint igen. Hátrafordultam.

-          Hát te?- nyögtem ki az első mondatot, ami az eszembe jutott. Azért azt még sem kérdezhettem, hogy mi a francot keres itt.
-          Tudod magántanuló voltam. Most költöztünk ide, és mondták, hogy megüresedett egy hely. Jelentkeztem és felvettek. - adta meg az ésszerű magyarázatot.   Mindenki örült, hogy nem egy idegen jött Roli helyére. Igen, ez így jobb. Az ofő kérte, hogy Gergő mutatkozzon be pár mondatban. Igaz ismerjük Gergőt, de nem sokat beszél magáról, sőt a zenén kívül semmiről.
-          Kontor Gergő vagyok. Ezt már tudjátok mind- kezdte a mondandóját.
-          Nem. Nekem fogalmam sincs ki vagy és hogy hívnak. – szólt bele Ádám.  Kapott pár szúrós pillantást.
-          Ezzel én is így vagyok veled kapcsolatban. Na, szóval akkor. - folytatta- magán tanuló voltam eddig. Apámmal élek, mivel anyám a születésemnél meghalt. – mindenki ledöbbent. Tényleg nem beszélt semmiről sem Gergő. Így mindenki döbbenten hallgatta a történetét- Apám régész-kutató. Ezért rengeteget költöztünk. Rengeteg országban éltem már. A zenéléssel foglalkoztam a legtöbbet. Három nyelven beszélek a magyaron kívül anyanyelvi szinten. Angol, német, spanyol.  Rengeteget költöztünk és utaztunk, ezért volt a legegyszerűbb, hogy magántanuló legyek. de most rendes iskolába kerültem, mivel hosszabb ideig maradunk itt. Hát ennyi - ült le. Marci megtapsolta, mi pedig felnevettünk. Az ofő megkérte, hogy diktálja be az adatait, addig mi elfoglaltuk magunkat. Odaültem Kittiékhez és óra végéig beszélgettünk. Hát így lett Gergő a 11. osztálytársunk.
FOLYT.KÖV….