Nézettség

2013. május 25., szombat

Tizenharmadik rész

Szeptember 17, Szerda

Tegnap délután elmentem az énekkarra. Juci néni nagyon örült hogy elmentem. Összesen tízen voltunk. Bánatomra Daniella is közöttük volt. Remek. Szerencsére nem egy százéves dalt fogunk előadni. Már csak az kéne. Adele-Rolling in the deep-et fogjuk előadni. Elég jól összeraktuk. Én kezdem és zárom a dalt. Mivel a fiúk is előadnak valamit (a tanárnő nem árulta el, pedig nagyon győzködtük) ők nem vesznek részt a mi előadásunkban. Ének után gyorsan megírtam a magyar házi dogát, mert nem mertem megkockáztatni hogy nem, mivel akkor még jobban elásom magam Harócsnál. Roli átjött estefelé(Léna különös módon nem volt ott) ő nem nagyon törte magát. Lekoppintott egy fogalmazást a netről. Hát nem tudom. Inkább nem mondtam neki semmit.Kilenc körül elment, de mondta hogy holnapra meglepetése van. 
Reggel a tükörben észrevettem hogy egy hatalmas pattanás nőt az orromra. Szitkozódtam pár percig, majd egy féltubus korrektort rányomtam. Ez valahogy eltüntette. Mivel az idő még mindig jó, nem nagyon kell gondolkodnom mit veszek fel. Zöld topp, csőfarmer és a fehér convers. A hajamat meg csak lazán felkötöttem. Roli szokás szerint az ajtóban állt. Ez már hozzátartozik a reggelekhez. A sulirádióban valami hörgés ment. Fogalmam sincs mi. Életemben még hasonlót sem hallottam. A zene nem tartott sokáig mivel valaki rárontott a sulirádiósokra hogy azonnal kapcsolják ki. Ennek mondjuk örültem. Az osztályban különös meglepetés várt minket. Semmi kiabálás semmi zene, mindenki a helyén ült és valamit nagyon írtak. Nem tudtam mi ez az egész. Elég furcsa volt. Aztán bevillant hogy ma kell beadni az R&J dogát. Mivel nekem kész volt nem kellett gyorsan lemásolnom senkiről. Egyszer csak Léna és Tomi lépett be a terembe. Elég jó kedvük volt. Nagyon az az érzésem támadt, hogy valamiről nagyon lemaradtam. De majd Léna csak elmondja. Vagy nem ? Különösen szeretjük a szerdát. Nem elég hogy a legnehezebb órák vannak, de még ráadásul hét óránk van. Törin röpdolgozatot íratott fejtő. Gyorsan megcsináltam az enyémet majd próbáltam segíteni mindenkinek. Összességében szerintem jók lesznek. A többi óra valahogy eltelt. Nem sokan törődtek azzal hogy szinte az összes tanár beígért következő órára egy dolgozatot. Ebédszünetben aztán visszatért az élet az osztályba. Mindenki azt csinálta amit általában szokott. Amúgy a suliban a pénteki sulibuli volt a téma. Mindenki azzal törődött hogy ki kivel megy. Egyszer csak Daniella csapata lépett be a terembe. Roliék valami sorozatot néztek Máté telefonján így ők nem vették észre őket amíg oda nem ment Daniella hozzájuk. Mivel erre kíváncsi voltam még is mit csinálnak itt. Figyeltem. 
-Roli, kivel mész pénteken a buliba?-nyávogta. Fhúú ez a csaj sosem adja fel? Úgy látszik nem.
-Valószínűleg a barátnőmmel.-nézet fel egy pillanatra Roli. Daniella kicsit furcsán nézte majd felröhögött.
-Ja, el is felejtettem. Mivel nem láttam sehol hogy kapcsolatban vagy így nem gondoltam volna. na mindegy.-csavargatta a haját. Azt hittem Roli nem fog válaszolni így amikor megszólalt kicsit meglepődtem.
-Veled ellentétben nem a közösségin fogom élni az életem. A magánéletem nem tartozik senkire sem-ezzel be is fejezte a csevegést Daniellával. Így  Daniella kénytelen volt elmenni. Hát így járt. Amúgy pedig Rolival egy percig sem gondolkoztunk azon hogy a kapcsolatunkat mindenhova kitegyük. Nem vagyunk olyanok. Különben is nem is használom sokat a közösségi oldalakat. A nap további részében nem történt semmi érdekes. Ha csak nem számít érdekesnek hogy Léna ismét kapott Tomitól csokit. Ennek még utána kell járnom. 
FOLYT.KÖV

Tizenkettedik rész

Szeptember 16, Kedd

Végre van okom boldognak lenni. Nem kell azon erőlködnöm hogy láthatatlannak nézzem Rolit.Meg semmi. Mivel gondoltam hamar elkészülök mivel Roli az ajtóban fog várni. Ennél inspirálóbb dolgot nem tudnék kitalálni. Így szerelmesen tele jó kedvel kezdtem el készülődni . Léna kicsit csodálkozott hogy mit pörgök itt reggel korán. Aztán beindult az agya neki is, így értette. Mivel előbb elkészültem meg Léna is mondta hogy nem akar útban lenni menjek csak nyugodtan nélküle. Amikor kiléptem Roli csak ugyan ott állt. Deszkás cipő, fehér v nyakú póló, és egy fekete farmer. és az ellenállhatatlan mosolya. 
-Jó reggelt- köszönt és magához húzva megcsókolt. 
-Szia.- mosolyogtam rá amikor elengedett. A kezeit az enyémre kulcsolta és úgy indultunk el. Mivel az iskola 2 percre van nem nagyon tudtunk belemerülni a beszélgetésbe, sajna. Amikor beértünk a suliba az aulában megpillantottuk a büfébe ácsorgó Daniellát. Amikor észrevett minket, rögtön elfordult. Jah igen. ezt az egész Daniellás ügyet még nem beszéltem meg Rolival, de ennek is eljön majd az ideje. Az osztályban szokás szerint állt a bál. Marci és Bence két asztal tetején ..hogy mit is csináltak azt pontosan nem tudom. Roli felült a padom tetejére így én leültem a székre. Még két perc sem telt el Regina lépett oda hozzánk.
-Nagyon édibédi ahogy így egymásra találtatok, de örülnék ha leszállnál a földre. Lendvay tanárnő szeretné hogy részt vegyél az énekkarban. Szerinte kivételes tehetség vagy. Mondjuk én nem ezen a véleményen vagyok vele, de ő szeretné hogy gyere, így hát nincs mit tennem- Regina kedves mint mindig. 
-Kösz majd átgondolom-akartam lerázni de nem sikerült.
-Most kellesz mivel péntekre rakták az évköszöntő bulit és a fellépéshez kellesz. Úgyhogy ma délután négykor az énekteremben- ezzel el is ment. De jó. El is felejtettem  pénteket. Az első gimis buli. Már múlt héten meg akarták rendezni de valami közbejött így erre a hétre tették. Rengeteg fellépés lesz. Sokan fognak fellépni ének és zenés produkcióval. És ezek szerint én is köztük leszek. És elkezdődött a dupla magyar. Harócs belépett a terembe és már szólította is a felelőt. Aki természetesen én voltam. Felálltam és kezdem a feleletet. Volt tegnap egy olyan érzésem hogy meg kell tanulnom ha kell szó szerint az anyagot. És jól tettem. Kaptam pár keresztkérdést de Harócs nem tudott belekötni így morogva beírta az ötöst. Hurrá. Aztán váltott is a következő felelő. Léna. Hát ő tegnap inkább fényképezgetett de a magyar könyvét nem éppen fogta a kezében. Gyorsan súgtam neki pár fontos infót hogy mit mondjon. Azt valahogy elnyökögte, de hármasnál nem lett jobb. Ezzel abba is maradt a magyar terror. Hurrá. és kicsöngettek. Mivel a mi törzshelyünk az osztály így mi nem mászkálgatunk le az udvarra feleslegesen. Ha friss levegőre van szükségünk, kinyitjuk az ablakot. Roli a büféből jött vissza és letett az asztalomra egy Sprite-ot. Megköszöntem majd valami furcsára lettem figyelmes. Tomi valamit letett Léna padjára. Egy müzliszelet volt. Köztudott hogy az Léna kedvence. Csak bámultam, hogy ezt Tomi honnan tudja és a legfontosabb hogy miért adta neki. Már nem volt időm lerohanni Lénát mivel becsöngettek, és ismét Harócs lépett be. A következő órát is feleléssel kezdte, de most nem volt túl szerencsés a felelő aki Marci volt. Láttam rajta hogy fogalma nincs hogy miből is kellene. 
-Na kezdheted fiam- szólt Harócs arra utalva hogy elkezdheti.
-várom a kérdéseket-mondta Marci halál nyugodtan. Ő azt a technikát választotta hogy elhiheti hogy tudja miből kellene neki most éppen felelni. A baj hogy Harócsot nehéz átverni. Így kérdezni kezdte az anyagot.
-Mondj valamit Rómeó és Júlia kapcsolatáról.
-Hát elég nagy marha volt Rómeó hogy egy csaj miatt megölte magát. -mindenkiből kitört a röhögés. Harócs pedig köpni nyelni nem tudott. Bevágta az egyest Marcinak majd leültette. Mást már nem feleltetett. Szerintem éppen még sokk alatt állt.Amikor vége lett az órának Harócs még feladott egy házi dolgozatot Rómeó és Júlia kapcsolatáról. remek, még egy plusz. Nincs még elég. Aztán következett az énekóra. Gondoltam hogy az óra azzal fog elmenni hogy Juci néni (mert mi csak így hívjuk) engem füzögetett hogy menjek énekkara. Mivel a vége felé meguntam rábólintottam. Egye fene. Angolon ismét nem csináltam semmit, de most már partnerem is akadt. Roli is már tanult általánosban angol így egymást szórakoztattuk. Majd következett a dupla tesi. Ide terveztem Lénával a beszélgetést. Hogy mégis miről maradtam le. Ő persze nem mondott semmit, csak terelt.Persze megértettem, hogy valami van amit  nem akar elmondani de azért kicsit csalódott voltam. majd kiheverem. Tesin eléggé szenvedtünk. Amúgy még egy plusz dolog Daniella eléggé zavaró volt. Próbáltam nem törődni vele de nehezen ment. Nem leszünk puszipajtik az már biztos.
FOLYT.KÖV  

Tizenegyedik rész

Szeptember 15. Hétfő

A hétvégén anyáék felutaztak meglátogatni, mivel már rég láttak. Anya elkezdte az aggódást amikor meglátott. Kicsit ki voltam készülve a péntek délutáni dolgokon. Mivel anyának nem akartam az igazságot elmondani, csak annyit mondtam hogy nagyon hiányoznak és kicsit honvágyam van. Ami nem feltétlen hazugság. Apu nem tudta elhinni hogy második lettem a gördeszkaversenyen. Csak úgy sugárzott belőle a büszkeség. Anyut inkább az érdekelte hogy milyen a suli meg a többi.Nagy vonalakban elmondtam hogy minden jó. Jó fejek az osztálytársak és a tanárok sem mind bunkók. Ja mondjuk azt nem említettem hogy az irodalomtanár utál. Nem hiszem hogy anya megértené azt ha azt mondanám az irodalomtanár első pillanattól kezdve utál, pedig nem csináltam semmit. Általában nem hiszi el ha ilyet mondok. Úgyhogy mindegy. A gyors látogatásnak hamar vége lett. Anyáék hazautaztak. A vasárnapot a szobába gubbasztva töltöttem.Mivel az összes házit megcsináltam, mindent megtanultam hétfőre, nekiálltam a mesének ami írószakra kell. Mivel nem akartam egy olyan állatról íri amit nagy valószínűséggel sokan fognak választani, elég sokáig törtem a fejem, mire meglett. Az alapok már megvoltak. Mivel úgy döntöttem nem kapkodom el, nem fejeztem be. Mindent alaposan kidolgoztam, átolvastam, újraírtam. Harócsnak egy szava sem lehet. Léna egész hétvégén a fiúkkal bandázott úgyhogy ismét egyedül voltam napközben. De nem bánom. Így tudtam kicsit magamra összpontosítani. 
Reggel arra ébredtem hogy Léna az ágyam előtt áll és rázza a karom hogy kelljek fel. Jó is így ébredni.
-Ajj már. Mi van? -bújtam a párnám alá.
-Kelj már fel Elz.-rázott tovább. csak azért sem akart békén hagyni.
-Mennyi az idő?
-Fél hat múlt-nézett az órájára. Mi van? Fél hatkor akar felkelteni? Mindenki meghibbant?
-Minek kelljek fel ilyen korán? Ezt te sem gondolhatod komolyan.-néztem rá.
-De komolyan gondolom. Meg kell beszélned Rolival a dolgokat. Hallod?
-Dehogy kell! Mégis minek? Nem láttad Daniellával? úgy akad rá az a csaj mind egy pióca.
-Az lehet de Rolit egyáltalán nem érdekli.
-Ezt meg honnan veszed?-mert azért a péntekit nehéz félreérteni. 
-Tudom és kész! Most meg felkelsz és kimész-utasított.
- Minek kéne kimennem? Nem értek egy kukkot sem ! Beszélj már érthetőbben-parancsoltam rá.
-Menj és nézd meg magad.-ennyit mondott. Feltápászkodtam és kinyitottam az ajtót. Ahol...Roli állt....és....a gitárja volt a kezében. Mit akar ez itt egy gitárral?. De mielőtt megszólalhattam volna elkezdett énekelni. A szám ismeretlen volt. életemben még nem hallottam és volt egy olyan sejtésem hogy más sem. 
-Nem tudom hogy m történt, csak azt tudom, hogy kellesz kellesz nekem-énekelte. Ajj szóval ez egy saját szám.És nekem írta.-Kérlek Elz hallgass meg. Csak egyszer kérlek hallgass meg!-ááá. Nem tudtam nem mosolyogni. És Léna a szobában ugyanezt csinálhatta. Amikor befejezte a dalt és magához húzott. Nem tudom mi történt, vagy hogy hogy de egyszer csak MEGCSÓKOLT!!! Hirtelen a mellkasom szorítani kezdett. Amikor elengedett alig álltam a lábamon. Forgott velem a szoba. Hirtelen Léna lépett ki a szobából.
-Na végre. Már azt hittem ezt sosem érem meg.. Na de szőke herceg most menj mert még nekünk készülődni kell.-azzal becsukta az ajtót. Én még mindig ugyanabban a pózban álltam az ajtóban. Nem tudtam mit mondjak vagy hogy mi volt ez? Csak azt hogy végre megtörtént aminek meg kellett. Gyorsan elkészültünk és alig vártam hogy újra lássam. Amikor kiléptem az ajtón Roli ott állt. Egy fantasztikus mosolyt küldött felém majd megfogta a kezem és elindultunk. Amikor beléptünk az osztályba mindenki tapsolt és fütyült.
-Éljen az ifjú pár!-kiáltott fel Marci. A fejemet meg elöntötte a pír. Zavartan leültem a helyemre és magam elé nézve mosolyogtam. Észre sem vettem csak úgy elrepült a nap. Arra sem emlékszem hogy milyen óránk volt. NA de ez megbocsátható bűn. Vagy nem? Írószakon ocsúdtam fel egy kicsit amikor Harócs a házi dogák felől érdeklődött. Mivel volt aki még nemkezdet bele nem akartam ötleteket adni, így csak annyit mondtam hogy jól haladok. Harócs kicsit furcsán nézett de hamar túltette magát rajta. Az igazi meglepetés szak után következett. Roli a suli előtt várt. RÁM. Úriiisten! Mivel még nem volt alkalmunk megbeszélni a dolgokat,ezért örültem neki. Roli teljesen más ember mint aminek megismertem. Nem nagyon vág fel azzal hogy minden lán belé szerelmes. Egyedül rám koncentrált. Nagyon jó eldumáltunk. Csak úgy ámultam. WOW. Ennyit tudnák mondani a mai napról.
FOLYT.KÖV 

Tizedik rész

A versenyt a helyi gördeszkaparkban tartották. Mivel nem volt messze gyalog mentünk. Amikor odaértük már rengetegen voltak. Sok ismerőssel összefutottunk. Megtaláltam a regisztrációs sátort és odamentünk. Gyorsan neveztem a versenyre. A szervezős hapsi kicsit furcsán nézett de nem szólt semmit. Mivel csak egy kategória van ezért a fiúk ellen fogok versenyezni. Ez még jól is elsülhet. Nem izgultam amiatt hogy rajtam kívül egy lány sem lesz. Ez várható volt. A tömegben megláttam a fiúkat. Éppen bemelegítettek. Roli mellett Daniella képén egy hatalmas fogsor villantós mosoly. Nem volt sok kedvem de muszáj volt odamenni. Leviék csodálkoztak, hogy tényleg versenyezni fogok. Azt hitték csak viccelek. Hátén nem szoktam. Csatlakoztam a többi gyakorlóshoz.A versenybíró szólt hogy mindenki aki részt vesz menjen oda és húzzon egy sorszámot. Nem volt túl sok versenyző kb. negyvenen lehettünk. A többi  fiú furcsán nézett, hogy mégis mit csinálok én itt, de nem nagyon zavartak. Bíztam magamban. Tizennyolcadik leszek. Az nincs túl korán se túl későn. Tomi a hetedik lesz, míg Roli a harmincegyedik. Mivel a mezőnyben csak amatőrök vehetnek részt, volt akik nem nagyon voltak jók.És Tomi következett. Nem volt rossz, bár voltak trükkök amik nem igazán lettek jók. De összességében egy erős menetet produkált. Előttem egy srác elég nagyot borult. És én következtem. Amint a pályára gurultam a közönség nagy tapssal és füttyel díjazta a bevonulásom. Vettem egy nagy levegőt és elkezdtem. Próbáltam minél bonyolultabb trükköket bemutatni mivel nem akartam valami tök alap dologgal kiállni. Egy egy ugrásnál a közönség ujjongani kezdett. Próbáltam koncentrálni hogy ne boruljak fel.És sikerült. Megcsináltam. Amint végeztem nagy ováció tört ki mindenkiből. A suliból sokan odajöttek és gratuláltak. Rolit nem láttam sehol. Ami furcsa hogy Daniellát sem. Egy darabig nem törődtem vele. A verseny nem állt le. Folyamatosan jöttek mentek a versenyzők. Odaszóltam a többieknek, hogy elmegyek veszek egy Sprite-ot. Mivel nem igazán tudtam merre kéne keresnem körbe körbe jártam. Míg végül megtaláltam. Egy doboz Sprite-al (hihetetlen mennyit kérnek egy üvegért )mentem tovább gondoltam szétnézek. Egyszer csak megláttam Rolit és Daniellát. Daniella Roli nyakában pihentette a kezét és úgy csevegtek. Hirtelen rengeteg minden lepörgött  az agyamban. Fussak el vagy menjek oda?. Az utóbbit választottam. Mosolyt erőltettem magamra és odamentem. Roli ahogy megpillantott eltolta magától Daniellát.
-Pff Miattam igazán kár abbahagynotok amit csináltok. Igazán nem akartam megzavarni semmit sem.
-Félreérted ezt az egészet- jött oda Roli.-Nem csináltunk semmit sem.-most vagy én vagyok a hülye és beképzelek olyan dolgokat amik igazából ott sincsenek, vagy Roli hibbant meg. 
-Véletlenül nem kellene felkészülnöd a versenyre? Nagyon gyomorforgató amit itt csináltok.
-Mi nem csináltunk semmit. Elz várj már!- kapott a kezem után.-Beszéljük meg a dolgokat. 
-Még is mit akarsz megbeszélni? Én nem leszek neked a játékszered akivel kedvedre ellehetsz majd lecseréled.-rántottam ki a kezem a szorításából.
-Tudom, hogy te írtad a levelet!-kiáltott utánam. Na szép. Még a levél is. 
-Mégis honnan veszed? Ne hidd aszt hogy bármikor is írnék neked levelet.- vágtam a képéhez. Már épp mondani akart valamit, de közbevágtam.-Nehogy azt hidd egy percig is érdekeltél. Nekem nincs szükségem egy ilyen alakra mint te. Menj és nyűgözz le mindenkit a menő deszkázásoddal. Utána meg hagyd hogy körülnyüzsögjenek. Én ebben nem veszek részt-azzal megfordultam és faképnél hagytam. Piros pont amiért csak utána kezdtek el potyogni a könnyeim. Léna a mosdóban talált rám.
-Már mindenhol kerestelek. Most jön Roli.-jött be Léna.
-Nem érdekel!-válaszoltam.
-Mi történt? Roli olyan idegesen jött vissza ahogy még nem láttam. Vele voltál?- tapintott a lényegre. Válasz helyett csak bólintottam egy aprót.
-Na állj fel, és gyere. - nyújtotta a kezét, én pedig megmarkoltam. Amikor visszaértünk Roli volt a pályán. Nagyon jól csinálta. Amikor végzett, nem jött oda. Tomival elvonult. Valamit nagyon beszéltek. Amikor minden versenyző sorra került, a bírák elmentek meghozni a döntést. Fél óra múlva vissza is tértek. Egy magas srác kezdte felsorolni a helyezéseket. Tomi a tizedik helyen végzett. A harmadik helyezett egy barna hajú srác lett. Nem nagyon emlékeztem rá, de biztos jó volt. Majd a srác folytatta.
-A második és az első hely között nagyon szoros volt a meccs.De valahogy dönteni kellett. Így a második helyezett nem más mint....dobpergés ...Dajbán Elza!!- mi?? ezt nem hiszem el. Felfutottam az emelvényre és átvettem a díjat. A srác meg is jegyezte hogy ő inkább nekem adta volna az első helyet. Hihi. Aztán következett az első hely. Roli nyerte a versenyt.  Úgy gondoltam a továbbiakban már nem szándékozok maradni így szóltam a többieknek hogy eljövök. Léna és Kitti jöttek velem. Léna majd kicsattant hogy én lettem a második. De nem nagyon figyeltem rá. Elmerültem a saját gondolataimba.
FOLYT.KÖV 

2013. május 24., péntek

Kilencedik rész

Szeptember 12, Péntek

A héten próbáltam minél kevesebbszer tudomást venni Roliról. A hét vége fele megunta és ő is ugyanígy tett. A többiek nem értették, hogy most éppen mi van, de nem volt senkinek kedve beavatni a másikat. 
És végre péntek. Kedvenc nap mivel csak öt óránk van. Mondjuk nem a legkönnyebbek, de legalább hamar szabadulunk. Reggel amikor Lénával beértünk az osztályba mindenki valami deszkás versenyről beszélt. Mivel ez engem is érdekelt odamentem és megkérdeztem mégis mi van?
-Elz te honnan jössz? A Marsról?-döbbent le azon Levi hogy miért is nem tudom hogy mi lesz.
-Intelligens vagy mint mindig Levi. De nem. Képzeld nem a Marsról jöttem.- forgattam a szemeimet.
-A városban gördeszkabajnokságot rendeznek. Ma délután lesz a verseny. Bárki részt vehet, nincs megkötve se kor se semmi.-nézett fel a telefonjából Tomi. Hümm ez nem is olyan rossz. Lehet én is benézek.
-Pontosan hány órakor lesz? És ki megy?-kérdeztem.
-Kettőkor.Szinte mindenki eljön nézőként a suliból. De versenyezni csak én és Roli fogunk.
-Ez esetben nem csak ti.-vigyorogtam.
-Na ne. Te is indulni akarsz?-vágott döbbent képet Levi. Megvontam a vállam és leültem.Az angolóra elég unalmas volt. Azért teljesen az alapoktól nem valami érdekes, mivel pont ezt még én is tudom. Ajj. Valamivel elkellet ütnöm az időt így a zenelejátszómat nyomkodtam óra végéig. Az aulában összefutottunk Danielláék csapatával de egy pff hangot hallatva már tovább is mentünk. Nem tartozik a kedvenc diákjaim közé. Szerencse nem kell vele egy szakon lennem, mivel még azt is megkérdőjelezem hogy tud értelmesen beszélni. Vagy netán írni. Így ő a zeneszakot választotta, ahova éppen Roli is jár. Na bumm. Törin Fejtő tanárnő Tomit feleltette, akinek fogalma sem volt hogy miből kéne felelni sőt az se biztos hogy tudta, hogy töri óránk van. Na szép. Így gazdagabb lett egy egyessel. Hupsz. A magyar és matekóra nem nagyon hatot meg senkit, mondjuk Harócs elég zabos volt ma. NA de következett az osztályfőnöki óra. Nagyon jó hangulatú volt. Az ofő kitett magáért. Egész órán játszottunk. Mindenkinek egy osztálytársunkról kellett véleményt írni. A feladat tetszett. Mivel névtelenül kellett csinálni. Kicsit gondolkoztam, hogy vajon kiről kéne írnom. Gondoltam Léna alapból kiesik mivel őneki személyesen is eltudom mondani. Így valaki olyat kellet választanom akinek nem hiszem, hogy  szemébe tudtam volna mondani. Amikor az ofő szólt hogy mindenki vigye ki a lapot Regi szólt, hogy inkább összeszedi ő. Az ofő bele is vágott amint összerendezte a lapokat. 
-Nos akkor kezdjük is: "Regina! elég zabos csaj. Nem nagyon tudom mindig követni, hogy éppen most éppen mi a baja. De bírom. :D" Nos ez a sajátos módján...kedves.-mosolyodott el az ofő. Regina abban a pillanatban kikelt magából és tudni akarta, hogy ki írta. De pechére nem szólt senki egy mukkot sem. Mindenki tiszteletben tartotta, hogy ez most névtelenül fog zajlani. Így az ofő folytatta. Valaki Lénáról írt. Ezen kicsit meglepődtem, de örültem neki. Léna tudta, hogy, nem én voltam mivel nem így fogalmaznék, mint ahogy a titkos rajongó fogalmazott. És amikor az ofő egyszer csak a nevemet mondta eléggé meglepődtem. 
-"Elz! Gyönyörű lány. Bírom a stílusát. Deszkázik, gitározik és egyéb jó dolgok. De ezek mellet  elég fura dolgai is vannak. Az egyik percben minden remek és oké, a másikban meg teljesen bekattan és nem szól hozzám." Nocsak.- ennyit fűzött hozzá az ofő. Én meg tátott szájjal próbáltam emészteni a dolgokat. Ezt csak Roli írhatta. Ki más írná azt hogy nem beszélek hozzá? Aztán az ofő folytatta:
-"Roli!Amikor megismertem nagyon jó fejnek gondoltam. Azt hittem kölcsönös a szimpátia. de tévedtem ahogy egy személy képbe került." Nolám, látom itt van egy kis feszültség a levegőben.-ezzel az ofő órának vége is  lett. Gyorsan kimentem az osztályból, nem akartam Roli szemébe nézni, mert sejtettem, hogy rájött hogy én írtam neki. Így meg sem várva Lénát, gyorsan felmentem a koleszba és elgondolkodtam Roli üzenetén. Összeszedtem magam és írtam egy sms-t Lénának hogy elmegyek a deszkás versenyre. Szerintem úgy értette hogy nézni megyek. Így amikor leértem talpig deszkás cuccban és a deszkámmal kicsit meglepődött.
-Öö az oké, hogy deszkás versenyre megyünk, de szerintem ezek a cuccok nélkül is beengednek.-dörzsölte a homlokát Léna. 
-Nem nézőnek megyek. Én is versenyezni fogok.- mosolyogtam. És elindultunk.
FOLYT.KÖV

2013. május 23., csütörtök

Nyolcadik rész

Szeptember 8, Hétfő

A vasárnapról csak röviden annyit, hogy borzasztó volt. Teljesen kikészültem. Léna hazajött és nem értette mi a bajom. Gyorsan beavattam. Mondta, hogy Daniella egész héten Roliék társaságában volt. Kisírtam a szemeimet. A vasárnap úgy telt, hogy egyik percben bőgtem a másodikban kiabáltam és dühöngtem.
Reggel úgy néztem ki mint aki az egész éjszakát végigsírta.és ez nem áll távol a valóságtól. Összekellet szednem magam, mivel nem mutathatom, hogy mennyire fáj ez az egész. Vettem egy nagy levegőt és magamra erőltettem egy nagy mosolyt. Léna is felkelt és elkezdtünk készülni. A szombat esti dologról egy szót sem ejtettünk. Vidáman beszélgettünk teljesen átlagos dolgokról, mint például hogy milyen a hajam? Ez a fölső kövérít? És még egy tucat  hasonló kérdések. Léna elmesélte hogy van egy pár rendes tanár, és még több kevésbé jó fej is. Mivel múlthéten hiányoztam sok tanárral még nem találkoztam. Amúgy pedig ma lesz az első írószak. Vidáman, nem mutatva a valódi érzéseimet mentünk át a suliba. Útközben hozzánk csapódott Kitti is aki izgatott volt a rajzszak miatt. Elmentünk a büfébe és egy Kólával, Sonkás szendviccsel gazdagabban mentünk fel a terembe. Az osztály fele már ott volt. Máté és Regina egymással ordibáltak. Valami filmen vesztek össze ami tegnap volt. Levi és Bence egymást ütögették, hogy kiderítsék ki az erősebb. Ádám szokás szerint nem vett tudomást semmiről csak olvasott. Marci, Tomi és Roli meg valamit nagyon néztek Máté telefonján. Levágtam magam a székre tudomást sem véve a mögöttem ülő hármason. A táskámban matattam amikor Roli jött oda. Furcsán néztem rá. 
-Mi van?- kérdeztem "kedvesen".
-Neked is szia.-mosolygott. Ez hihetetlen. Azok után ami történt még van mersze mosolyogni rám? 
-Kinyögnéd végre mit akarsz?-nem volt kedvem bájcsevegésre, hamar túl akartam esni ezen a beszélgetésen.
-Hű de rossz kedved van. Csak azt akartam kérdezni hogy miért rohantál el szombaton?
-Nem volt kedvem tovább maradni.-álltam fel és ott hagytam. Kimentem a mosdóba és levágtam magam a padlóra. Abba a percben kicsapódott az ajtó és Léna lépett be.
-Most azonnal állj fel.- parancsolt rám. - Azon még nem gondolkoztál, hogy megkérdezhetnéd tőle hogy mégis mi van közte és Daniella között? Lehet hogy csak egy félreértés.- mondta. 
-Nincs kedvem erről beszélni. Legfőképpen Rolival beszélni.-és megszólalt a csengő. Mindketten visszafutottunk az osztályba és csak reménykedtünk hogy nincs bent még Harócs. Még csak azt kéne. Pech hogy épp akkor ment. Így utána érkeztünk meg. 
-Nocsak. Elmagyaráznák a késésük okát?- de jó. Már csak ez hiányzott.
-A mosdóban voltunk.-válaszolta Léna.
-Üljön le egy hang nélkül.Maga itt marad- nézett rám. Mi??- A múltórai anyaggal kezdheti is a feleletet.- nyitotta ki a naplót. Még szerencse hogy megtanultam.Mondjuk ez azért nem fair. Elmakogtam az anyagot, majd Harócs befirkantotta az ötöst. De  jó második hét és már van egy felelet jegyem.
-Remélem az írószakra késés nélkül megtud érkezni- vágott oda. Pff. Kölcsönös szimpátia. Az óra kegyetlen lassúsággal telt. Kicsöngetés után megszólalt a sulirádió. Avril Lavinge-Smile című szám. Felültem az asztalra és beszélgettem Lénával, amikor hirtelen megjelent az ajtóban Daniella és társasága. remek. Amint meglátta a keresett személyt aki természetesen Roli volt, mosolyogva odament hozzá. Milyen jó hogy pont mögém. Elkezdett nyávogni a fiúknak miközben Roli mellett állt. Több se kellett fogtam magam és kimentem. Lementem az udvarra és felültem egy üres padra. Az udvaron lézengett pár diák de nem sokan voltak. Léna és Kitti kijöttek és csatlakoztak. Elég jól elbeszélgettünk. Az angol órák a második emeleti nyelvi teremben voltak. Az asztaloknál fülhallgatók voltak elhelyezve és négyszemélyes padok voltak. Mi az utolsó előttit választottuk.Én Léna, Kitti és Ádám leültünk. Mögénk természetesen Roli négyese ült. Mögém sajnálatos módon Roli került. Szép angol órák lesznek. Mr. Sefrild ismertette a tanmenetet angolul. A fél társaság nem értett semmit mivel nem tanultok angolt. Én egy két mondatot azért értettem de azért voltak hiányosságok. A dupla angol után, matekóránk következett Szabó tanár úrral. Mivel nem voltam múlt órán nekem nem kellett dolgozatot írnom, de a többiek nem úszták mg. Mondjuk meg tudtam volna írni mivel megtanultam,de mindegy. Így tudtam segíteni a többieknek. Amíg Lénának diktáltam valaki hátulról megrúgta a székem. Roli mosolygott rám. Azt akarta hogy segítsek neki. Hah na azt lesheti. Sátánian elmosolyodtam és visszafordultam. Roli motyogott valamit, de nem nagyon érdekelt. Marciék felé dobtam egy cetlit amin a válaszok voltak.Majd végül Tominak segítettem. Roli még egyszer megrúgta a székem. Elég ideges fejet vágott. 
-Hallod segíts már- sziszegte. Pechére a tanár akkor szólt hogy mindenki fejezze be. Ekkor Roli idegesen ledobta az asztalra a tollát majd beadta üresen a lapot. Utólag kicsit bánt, de megérdemelte. Regina összeszedte a dolgozatokat. A tanár felfogta majd kiment.
- Miért nem segítettél?- háborodott fel Roli.
-Miért is kellett volna?- mosolyodtam el. Roli idegesen kiment a teremből.
A többi óra szinte elrepült. Volt még egy rajz és egy töri óránk. Majd következtek szak órák. Átmentem Ádámmal az írószakra. Rajtunk kívül még öten voltak. Három a-s lány és kettő b-és fiú. Az óra elég jó volt. Írókról beszélgettünk. Ádám a maga módján kommunikált, de ez is valami. Harócs természetesen kóstolgatott. Házinak kaptunk egy témát amit jövő órára meg kell csinálni. Egy állatról kell írni egy mesét. Én örültem a feladatnak. Írószak után megvártam Lénát. Fotográfiára tizenegyen járnak. Neki is nagyon tetszett az óra. Délután megírtam a házit majd felléptem msn-re. Amint betöltött Kitti rám is írt. Azt ecsetelte hogy mennyire király a rajz szak, meg hasonlók. Hirtelen felugrott egy ablak. Tomi írt. Másolom:
Tomi üzenete: Cső. Mi van veled meg Rolival?
Elz üzenete: Semmi....
Tomi üzenete: Jah.. azt észrevettem.. Min vesztetek össze?
Elz üzenete: Semmin..
Tomi üzenete:Látom bőbeszédű vagy..na most megyek. 
Elz üzenete: ok. szia
Elz kijelentkezett.
De jó. Még Tominak is feltűnt. Ha Rolinak Daniella kell akkor én nem állok az útjukba. Pff. Szép pár.
FOLYT.KÖV

2013. május 22., szerda

Hetedik rész

Szeptember 7, Vasárnap

És végre meggyógyultam. Juppi. Hosszú volt ez a pár nap. Mondjuk unalmasnak nem mindig mondanám mivel mindig volt aki elszórakoztatott. Délelőtt Tomival beszéltem msn-en vagy átjött PS-ezni. Suli után meg jöttek az osztálytársak. Léna mindig jegyzetelt nekem hogy tudjam pótolni a lemaradást. Csütörtökön még lázas voltam meg elég csúnyán köhögtem, de most már egészséges vagyok mint a makk. Szóval holnap már végre suli. Nem mintha annyira szeretném vagy stréber lennék. Nem. Csak már nagyon hiányzik a társaság. Léna szombaton hazament a szüleihez és csak ma este jön vissza. Addig egyedül vagyok. Ajj. Úgy terveztema szombatomat, hogy egész nap netezni fogok. De erre nem került sor. Mondjuk nem mintha annyira bánnám, mert nem. Na akkor sorban. 
Végre sokáig tudtam aludni, nem kellett arra kelnem hogy mindjárt megfulladok. Lehet kicsit sokáig is. Fél kettő volt amikor felkeltem. Hupsz. Mivel egyedül volt max hangerőre tettem a Green day-American idiot albumot és arra tomboltam. Felléptem msn-re és válaszolgattam pár emailemre is. Mivel szombat volt mindenkinek volt valami programja. Így egyedül maradtam. Este kilenckor épp a gitáromon játszottam amikor valamit hallottam. Az ablak felől jött. Mivel az első emeleten van a szobánk ezért gondoltam csak egy ág csapódik az ablaknak. Nem nagyon foglalkoztam vele. aztán még egyszer de egy erősebb ütés érte az ablakot. Leraktam a gitárt és megnéztem mi ütögeti az ablakot. Életemben nem lepődtem meg úgy mint akkor. Kinyitottam az ablakot de már sötét volt. Hunyorogva megláttam egy alakot az ablak alatt.
-Psz. Elz!- szólalt meg a sötétségben ... ki is?..JA igen ROLI! Wáááá. Ilyen nincs.
-Roli? Te mit csinálsz itt?
-Gondoltam unatkozol. Nem jössz el sétálni?-mi van? Ezt nem hiszem el. gyorsan végig gondoltam a lehetőségeket. Most vagy azt mondom hogy nem és egész este valami béna tévé filmet nézek, vagy elmegyek Rolival. Aha megvan.
-És hogy jutok ki? Nem fognak kiengedni a portán.-gondoltam bele, mi lesz ha lent elkapnak.
-Mássz le a fán- válaszolta lazán. Na most komolyan. MI VAN? Ez meghibban? Biztosan.
-Te nem vagy normális.-közöltem vele. Mire elkezdett nevetni. 
-Ott van melletted egy nagy faág. Mássz át rajta itt meg elkaplak.- na most vagy nagyon hülye vagyok vagy csak szerelmes, de elkezdtem kimászni az ablakon. A faág pont elég vastag volt, hogy elbírjon. Itt még nem is volt probléma. A gond ott kezdődött hogy túl sötét volt, hogy lássam hova kell lépnem. Így amikor a harmadik ágra akartam volna rálépni egyszerűen melléléptem és leestem. Roli odafutott hogy megnézze jól vagyok-e. 
-Aúú- dörzsöltem a térdem.
-Jól vagy?-kérdezte de látszott rajta hogy nehezen tudja visszatartani a  röhögését.
-Aha.-tápászkodtam fel.- És most hogy sikeresen lemásztam egy fáról, mi a további terv?
-Csak gyere.- nyújtotta a kezét. Most azt akarja hogy fogjam meg a kezét? Pár másodpercig néztem a kinyújtott kezére, aztán végül megfogtam. WOOOOW . Útközben sokat beszélgettünk, nevettünk majd megérkeztünk egy fagyizóba. Valami nagyon szép hely volt. Mindenhol lámpák égtek és ott volt a Duna partján. Valami gyönyörű volt. Amíg ámuldoztam Roli elment, majd két hatalmas fagyival tért vissza. Leültünk a parttal szemben és néztük a tájat. Meseszép volt. 
-Gyönyörű ez a hely.-szólaltam meg hosszú idő után először.  
-Szerintem is. Gyerekkoromban sokat jártam erre.
- Kösz hogy elhoztál ide.- néztem a szemébe, mire csak mosolygott. Ennek a gyönyörű pillanatnak valami borzalmas vetett véget. Egy nyávogó hang.
-Roliiiiiii. Wá de jó hogy itt vagy- futott Daniella. Amikor odaért hozzánk szorosan megölelte Rolit és nyomott egy puszit(!!!) az arcára. Mi az ég történt amíg beteg voltam? És mi ez az egész? Nem vártam meg míg kiderül, elfutottam. Könnyek kezdtek potyogni a szememből. Nem hiszem el. Teljesen hülyét csinál belőlem.
- Elz várj hová mész?- kiáltott utánam Roli. Hátranéztem és láttam hogy Daniella nem engedi hogy utánam jöjjön. Csodás. Amikor végre visszaértem a koleszba azt hittem valamit kitéptek volna a mellkasomból. Becsaptam az ajtót és levágtam magam az ágyra. Most kezdtem annak örülni hogy egyedül vagyok. 
FOLYT.KÖV

Hatodik rész

Szeptember 3, Szerda

Borzalmas nap. Egész éjszaka forgolódtam. Akkor még nem tudtam miért aludtam ilyen rosszul, de ez mára kiderült. Levertnek éreztem magam az orrom betagadt, nyelni nehezen tudtam. És a  legjobb lázam is volt. Léna reggel adott lázcsillapítót és egy nagy csomag zsebkendőt (szerinte szükségem lesz rá). Szóval a mai napot a szobában töltöm, egyedül. Hurrá. Léna késésben volt így nem sok mindenre volt ideje. Gyorsan felírta az orvos címét egy lapra, hogy oda találjak. Felhívtam anyuékat hogy elmondjam beteg vagyok. Visszagondolva ez rossz ötlet volt, mivel anyu felfújta az egészet. Azt akarta hogy az első vonattal menjek haza. Erről sürgősen lekellet beszélnem. Olyan indokokkal mind például, hogy hosszú az út, pihenésre van szükségem meg hát nagyon lemaradnák a tanulnivalókkal. Hosszas monológ után végül letett arról, hogy hazautazzak. Éljen. Kikászálódtam az ágyból. A tükörbe nem kellett volna belenéznem. Úgy néztem ki mint egy zombi. Jézusom. Nagy nehezen összekaptam magam és elindultam az orvoshoz. Amúgy nagyon jó hogy rögtön az első héten betegedek meg. Ez egyszerűen remek. Az orvos kiírt erre a párnapra és azt mondta hogyha hétfőn is rosszul leszek jöjjek vissza. Hazafelé útba esett egy gyógyszertár így kitudtam váltani a felírt gyógyszereket. A nap már régóta tartott. Vagyis ezt csak én hittem, mivel amikor megnéztem mennyi az idő rájöttem hogy még tíz óra sincs. Halálra fogom unni magam egyedül. A szobába érve ledobtam a gyógyszereket és visszafeküdtem. szerencse a laptopom életben tartott. Az msn üres volt. Mondjuk ez érthető mivel suli idő van, így meglepődtem amikor felugrott egy ablak. Tomi volt az. Egy percig hitetlenül bámultam az ablakra ami narancssárgán villogott. Várjunk csak. Neki éppen nem kémia órán kéne ülnie?? 
Tomi üzenete: Hali. Mi van te is ágynak dőltél? :D
Elz üzenete: Jah. Ezek szerint nem csak én. :)
Tomi üzenete: Szerencse. Így nem unom szét az agyam.
Elz üzenete: :) Meddig írt ki az orvos?
Tomi üzenete: Egész hétre :DD Téged?
Elz üzenete: Szintén.. Mondjuk annyira nem jó. kiszakad a mellkasom a helyéről :(
Tomi üzenete: Nekem csak az orrom folyik.. Kicsit túloztam a dokinak.. :P
Elz üzenete: Lógós! :)
Tomi üzenete. :D 
Elz üzenete: Am Roli ??
Amint elküldtem rögtön meg is bántam. Ez annyira átlátszó. Nem is értem mért kérdeztem. De ciki.
Tomi üzenete: Szerintem halálra unja magát nélkülem :DD
Elz üzenete: LOL... Átjössz beteglátogatóba? Van pár PS- játékom. Egyedül uncsi...
Tomi üzenete: Megyek 
Tomi kijelentkezett. 
És a napom megmenekült. Gyorsan felkapkodtam a zsebkendőket a földről, és arrébb raktam a gyógyszereket. Amúgy nem tudom minek ennyi gyógyszer. Nem használ egyik sem. Tomival játszottunk de nem sokáig mivel belázasodtam és inkább alvásra volt szükségem. Amúgy meg Tomi jó fej. Mondta hogy holnap is átnéz mert állítólag "űberkirály'" játékaim vannak. A nap további részében aludtam. Akkor ébredtem fel amikor valaki kopogott. Ránéztem az órámra. Fél kettő. Gondoltam ha Léna az csak nem kopog a saját szobájába. Így feltápászkodtam. Gyors  pillantás a tükörre. Öö inkább nem fűznék hozzá semmit. Kinyitottam az ajtót és akkor legszívesebben ezzel a lendülettel vissza is csuktam volna. Ugyanis Roli állt az ajtóban. Hűű nagyon helyesen nézett ki, amit rólam nem lehetett elmondani. 
-Szia- nyújtogattam a pulcsimat.
-Szia- mosolygott. Az a mosoly valami elképesztő. -Hogy vagy?
-Hát az igazság az hogy nem túl jól. Bejössz? -pillantottam rá egy kicsit félénken. Ácsi. Miért is vagyok zavarban?? Ez nem vall rám. Jh már tudom mert Roli most jött be a szobámba. Áááá és én valami borzalmasan nézek ki.
-Gondoltam unod magad, így hát benéztem.- ült le az egyik zsámolyra.
-Kösz ez rendes tőled.- erre csak legyintett egyet. Körbenézett majd megfogta a gitárom és elkezdett rajta játszani. ByeAlex- Kedvesem. Amúgy az eredetit nem szeretem de a Roli féle változat az valami hihetetlen volt.  Roli még marad egy órát, de amikor megjött Léna elment. Ajj. Amikor Roli elment Léna kíváncsian nézett rám.
-Mi az? Mért nézel így?-röhögtem. Áúú ez fájdalmas volt. 
-Júúúúj. Mi van közted meg Roli között??-ugrált. Hogy mi van?????
-Semmi. Nem tudom mért kérdezed.- mondtam nyugodtan. Léna valamin gondolkozott majd megvonta a vállát és kivette a táskájából a házikat. Remek. Az első héten már ennyi ház?? Na ne.!!
FOLYT.KÖV