Nézettség

2013. május 31., péntek

Huszadik rész

Fél három felé, összegyűltünk majd indultunk a vidámparkba. A fiúk egész úton hülyültek. A villamoson sem viselkedtek különben. Marci az utasokat szórakoztatta (az utasok persze idős nénik és bácsik voltak, akik nem nagyon rajongtak a társaságunkért), Máté és Levi pedig azzal szórakoztak, hogy mikor a villamoson bemondták hol vagyunk, ők ezt alászinkronizálták. Elég vicces volt. Mondjuk rajtunk kívül nem nagyon szórakoztak ezen. Én Roli mellett ücsörögtem és néztem az ablakon kifelé, mivel most először jártam így a nagyvárosban. Szóval míg én turistaként viselkedtem, Roli a zenelejátszóját nyomkodta. Majd arra eszméltünk fel mikor Bence egy nagyon kiáltott.
-Leszááálluuuuunk!-ordította. Felpattantunk és leszálltunk a villamosról. Nem túlzok ha azt mondom aki a villamoson utazott, mind fellélegeztek mikor leszálltunk. Körbenéztem mégis hol lehetünk, de mivel életemben még hasonló helyen sem jártam, nem nagyon tudtam mit mondani. Így csak reménykedtem, hogy jó helyen járunk. Aha szép is lenne.
-ööm, van egy kis probléma.- vakargatta a fejét Levi. Mind kérdőn néztünk felé, hogy mégis mi lehet a baj.-Az igazság az hogy ez a hülye gyerek-mutatott Bence felé- elnézte a megállót. Így nem jó helyen szálltunk le.-mondta. Egy emberként ocsúdtunk fel a pillanatnyi döbbenetből és kezdtük el szidni Bence fejét.
-Jól van, jól van. Hibáztam, belátom. Nincs messze a következő megálló. Gyalog megyünk.-hát ha nem mondja magunktól sosem jöttünk volna rá, hogy gyalog kell tovább mennünk. Roli megfogta a kezem (Tomi és Léna is ugyanígy tett ) és mind egy csorda, elindultunk.  Hát a tervezett helyett fél órával később értünk oda, de mikor megláttuk a vidámparkot rögtön elszállt a kedvtelenség, és helyébe az izgalom lépett. Odamentünk a pénztárhoz, Roli vett nekem is jegyet, de ari. Majd mikor mindenki megvolt bementünk. Hirtelen meseországba éreztem magam, annyi játék, ringlis meg úgy az egész vidámpark nagyon jó volt.
-Úúú mennyünk a hullámvasútra. Lééééci- kérleltem Rolit. Bólintott egyet majd Lénáékkal, négyen beálltunk a sorba, a többiek szétszéledtek. Amúgy tudni kell, hogy tériszonyom van. De akkor ez nem jutott eszembe. Hát rossz hiba volt. Előtte ráadásul megettem egy nagy popcorn+vattacukor párosítást. Rossz, nagyon rossz hiba volt. Mi jöttünk. Beültem Roli mellé Lénáék mögé, és elindultunk. Az eleje még tetszett is. Majd mikor egyre magasabban voltunk, kezdtem pánikolni.
-Jezusom. Nee. Nem akarok. Menjünk le. Kéérlek. Én félek. tériszonyom van.- sápadtam le és Rolihoz fordulva kiabáltam.
-Basszus, akkor miért kellet felülni? Elz nyugi, nem lesz semmi baj. Nézz a szemembe. Nyugi- csitított és letörölte a könnycseppet az arcomról. Hirtelen rám tőrt a hányinger. Erősebben szorítottam Roli kezét és mikor elindultunk lefelé, becsuktam a szemem és kiabáltam. Életemben nem kiáltottam egyszerre ennyit. Roli meg megijedt, hogy valami bajom lesz. Mikor végre leértünk Roli magához húzott és megölelt. Úgy szorítottam mintha az életem múlna rajta. Majd kicsit eltolt magától és a szemembe nézett.
-Jobban vagy?-kérdezte. Határozottan bólogattam, mivel elárasztott a nyugalom, hogy Roli ott van mellettem. Lénáék léptek oda mellénk.
-Elz mi bajod?-Úgy óbégattál mintha a halálos ítéletedet mondták volna ki-röhögött ki Tomi. Na kösz.
-Tériszonyom van- feleltem lazán. Tomi még jobban röhögött, majd tovább mentünk. Most már okosabbak voltunk. Semmi olyanra nem ültünk fel, ami kicsit is magasra ment volna. Így elég szegényes választékunk volt. Rolival megtaláltuk a célba lövőt. Körbenéztem van e valami olyan ami tetszik. És meg is volt. Egy óriás zsiráf.
-Azt azt lődd le.- mutogattam a zsiri irányába. Nagyon a szívembe zártam. Olyan kis ártatlanul ült ott. Roli kért egy puskát (nem engem akart le lőni, félreértés ne essék) majd célba vette a zsiráfot.Az első lövés mellé ment, de a második talált. 
-Tessék- nyújtotta felém és  nyomott egy csókot a homlokomra.
-Jaj, de ari. Köszönöm - virultam. Tovább bolyongtunk, de most már zsiri is velünk tartott. jó lehet kicsit gyerekes, de nagyon szeretem a plüssöket. A dodzsemnél Marciékkal futottunk össze.
-Jöttök?-kérdezte Marci. Egy miért is ne válasszal már be is ültünk. Mivel az úgy nem lett volna érdekes, hogy ketten ülünk egybe, így mind a négyen külön dodzsembe ültünk. Nagyon jól szórakoztunk. Majd hatóra felé összegyűltünk és elhagytuk a vidámparkot. 
-beülünk egy pizzériába?-kérdezte Roli mikor egy pizzéria mellett elmentünk. Mindenki helyeselt mert már kilyukadt a gyomrunk. Beléptünk, majd egy fiatal lány kísért minket egy tizenkét személyes asztalhoz. A lány felvette a rendelést, majd elment.
-Na játszunk valamit. Ki mit gondolt legelőszőr az osztályról?-kérdezte Levi. 
-Én kicsit féltem, milyen lesz itt élni, távol a családomtól meg a barátaim nélkül. De amint beléptem a suliba elszállt minden félelmem. Nagyon szeretek idejárni- mondtam, kicsit meghatódottan.
-Én személy szerint utáltam az első két hetet.- szólalt meg Roli. Én meg csak néztem. Mi utálta, de miért? Aztán eszembe jutott. Felé fordultam majd megcsókoltam.
-Sajnálom- suttogtam. Roli beletúrt a hajamba majd megpuszilt. És végre megjött a pizza. Nagyon jó napot töltöttünk így tizenketten el. Élmény volt. Kezd a szívemhez nőni ez az iskola.
FOLYT.KÖV 

Tizenkilencedik rész

Szeptember 20, Szombat

Reggel Roli mellett ébredtem fel. Kezét a derekamon pihentette és úgy aludt.Felültem az ágyra és körbenéztem. A szoba valami katasztrófa volt ahogy kinézett. Amikor Tomi ágya felé néztem, láttam hogy ő sem egyedül aludt. Léna feküdt mellette. Nagyon aranyosak voltak, ahogy ott feküdtek. A karórámra nézve megnéztem mennyi az idő. Fél hetet mutatott. Még túl kora volt, hogy felkeltsek bárkit is. Így Visszafeküdtem és a fejem Roli mellkasára hajtottam. Hirtelen Roli megmozdult és a kezével átölelt. 
-Miért nem alszol?- suttogta a fülembe. Válasz helyett felemeltem a fejem és egy reggeli csókkal köszöntöttem. Kb. fél órát feküdtünk még csendben, mikor a szoba másik felében ébredezni kezdtek. Felültünk Rolival mi is, hogy lássák mi is ébren vagyunk már. Tomi egy hatalmasat nyújtózkodott majd felénk fordult.
-Hali. Jó kis este volt- ásította.
-Ja, az volt- helyeselt Roli is. Lénával összemosolyogtunk és szavak nélkül megbeszéltünk a tegnap estét. Majd átmentünk Lénával a mi szobánkba, hogy lefürödjünk és átöltözzünk. Gyorsan elfoglaltam a fürdőszobát és gyorsba lezuhanyoztam, hajat mostam majd fogat is. Léna váltott a fürdőszobában, addig én felöltöztem majd  megcsináltam a hajam. Mikor Léna is elkészült átmenetünk a fiúkhoz, hogy segítsünk nekik összepakolni. Azt hittük már elkezdték, de elég nagy meglepetés ért minket amikor benyitottunk hozzájuk. Nem hogy nem volt rend, de még csak neki sem álltak. Valami sorozatot bámultak a tévén. 
-Na most szépen felálltok és elkezdtek takarítani. Egy kettő, hajrá- azzal kinyomtam a tévét. A fiúk motyogtak valamit, de nem ellenkezdtek. Kapcsoltam zenét, majd mindenkinek kiosztottam a feladatokat. Énekelve és jó hangulatban takarítottunk. A fiúk is élvezték, nem lázadtak. Tudták minél előbb végzünk annál  előbb szabadulnak. Így röpke egy és fél óra múlva már készen is voltunk. 
-Elmehetnénk valahova kiruccanni. Uncsi mindig a négy fal között- mondta Tomi, miközben Roli gitárját pengette.
-Nem rossz ötlet. Hová menjünk? Én személy szerint nem nagyon tudom milyen lehetőségek vannak itt Pesten kiruccanás gyanánt. -szólaltam fel. Mivel nem egy nagyvárosi lány vagyok. 
-Mi lenne ha elmennénk a vidámparkba?- lelkesedett Léna. Nekem nagyon tetszett az ötlet mivel még nem voltam. A fiúk is rábólintottak a vidámparkra, így Lénával ugrálva örültünk. A fiúk lehet kicsit hibbantnak néztek minket,de mi nem törődtünk velük. Megbeszéltük mikor megyünk, mivel, de ezek a részletek engem már nem annyira érdekeltek. Örültem, hogy ilyen jó szombati programon vehetek részt. Átmentünk a kolesz ebédlőjébe, hogy megebédeljünk. A többi osztálytársunkat is ott találtuk. Elújságoltuk Kittiéknek a vidámparkot és ők is nagyon örültek, mivel őket is meghívtuk. Ádám nem nagyon vett rólunk tudomást, így ő nem jön velünk. De a többiek jönnek. Épp a krumplipürémet turkáltam amikor Levi megszólalt.
-Ajj, már neked is van csajod Tomi. Ez nem igazság. Elz megígérted nekem, hogy szerzel egy barátnőt nekem is. - mondta nekem szemrehányóan. Mindenki nevetett.
-Nyugi Levi szerzünk neked barátnőt. Ne aggódj.-nyugtattam,  félig nevetve. Szegény srác. Eléggé maga alatt van emiatt. Kivonultunk az ebédlőből, majd az udvaron leültünk a kinti színpadra és ott folytattuk a délután szervezését.
FOLYT.KÖV  

2013. május 30., csütörtök

Tizennyolcadik rész

Fél kilenckor átvonultunk Tomiék szobájába, hogy ott folytassuk a bulit. Mivel a mi szobánk mellett van nem sokkal, így míg a többiek elmentek, én gyorsan átöltöztem. Green day póló, csőfarmer és már mentem is. Már a folyosóra kihallatszott a zene és a röhögés. Ha nem tudnám hova kellene mennem, ezek alapján simán odataláltam volna. Amikor beléptem mindenki körbeállt egy asztalt. Közelebb mentem és láttam, hogy Bence és Levi szkanderoznak. Beálltam én is a szurkolók közé. Roli mikor észrevett mellém lépett és egy gyors puszit adott. Amúgy a meccset Levi nyerte. Nem sokon múlt. Mivel nem az a társaság vagyunk akik csak alkohol hatására tudnak jól szórakozni, így italként csak sprite és cola szolgált. Amúgy Roliék szobája nagyon kúl. Tele van gitárral, és egyéb zenés kellékkel és az elmaradhatatlan playstation játékok. Sajnos vagy nem, Marci megtalálta a karaoke gépet és a hozzá tartozó kellékeket.
-Karaoke party!!!- kiáltotta. És ennyi kellett. Mindenki odacsődült és karaokezni akart. Nagyon viccesre sikerült, mivel attól függetlenül, hogy van egy pár tehetség az osztályban, ez nem jelenti hogy mindenki az lenne. Amikor Máté Zentai Márk-Ments meg szerelemet  énekelte (?) szem nem maradt szárazon. Mindenki fetrengett a röhögéstől. Ezt csak tetézte amikor Marci próbálkozott egy Beatrice számmal. Az egyszer biztos, hogy nem ők lesznek a következő X-faktor nyertesei. 
-Héj, Elz. Gyere. Most te jössz- kiáltott nekem Tomi. Felálltam Roli mellől, ugyanis addig mellette ücsörögtem és együtt nevettünk a többieken. Kivettem Tomi kezéből a mikrofont. Mivel előre nem mondták mit fogok énekelni, így teljesen váratlanul ért amikor elkezdődött a Magna Cum Laude- Pálinka dal. A következő Roli volt, ő váltott a mikrofon előtt. Ő a Hooligans-királylány-t kapta. Roli a refrénnél hozzám fordult és folytatta az éneklés.
-Szemedbe nézek egy gyönyörű szép szivárvány, szivárvány- énekelte. A többiek húztak egy sort majd Roli befejezte az éneklést. 
-Mi lenne ha felelsz vagy merszeznénk?- vetette fel ötletként Marci. Mindenkinek tetszett az ötlet így leültünk a földre és egy kört alkotva helyezkedtünk el.
-Na ki lesz az első?-kérdeztem. Mert hát valahol el kell kezdeni. 
-Én- szólalt meg teljes összhangban Máté és Regina. Mivel ők összekaptak azon, hogy ki kezdi így Roli csendet kért.
-Ez így nem lesz jó-állt fel Roli, majd felkapott egy üveget az asztalról és visszaült mellém.-Nos így egyszerűbb lesz. Mindig az kérdez aki pörget, és akire mutat az kapja a kérdést.-mindenki bólogatott így Roli megpörgette az üveget, ami Marcira mutatott amikor megállt.  
-Felelsz vagy mersz?-kérdezte mosolyogva Roli Marcitól.
-Merek, ez egyértelmű.
-Akkor menj át Daniellához, térdelj le elé és mond meg neki, hogy szereted.- adta a feladatot Roli. Ez azért egy kicsit erős volt. Mindenki röhögött. Marci percig töprengett majd elindult. Mi természetesen követtük. Máté telefonnal vette ahogy átmegyünk és szerintem az egészet fel is vette. Marci ment elöl mi meg mögötte és csak röhögtünk. Majd mikor Marci bekopogott, mindenki elhallgatott. Daniella nyitott ajtót, és kicsit furcsán nézte, Marcit aki ezalatt az idő alatt letérdelt elé.
-Daniella szeretlek.- mondta tök komolyan Marci- nélküled nem tudok élni- ennél a mondatnál mindenkiből kitört a röhögés még Marci is röhögött. Daniellának a feje egyszer csak átváltott vörösbe és elég ideg beteg fejet vágott.
-Azt hiszitek viccesek vagytok? Gyerekes banda.-azzal bevágta az ajtót. Még jobban röhögtünk és már fizikai fájdalmat éreztem a hasamba. Visszavonultunk a szobába és folytattuk a játékot. Most Marci pörgetett és Máté előtt állt meg. Itt volt az idő, hogy a fiúk megszívassák Mátét. Nem volt kérdés Máté a merést választotta.
-Akkor, fuss ki az udvarra és énekeld a kiskacsa fürdiket-kezdte. Máté vigyorgott, olyan arc kifejezéssel hogy ennyi? nem nagy cucc. De itt még nem volt vége- egy szál alsógatyában.-fejezte be Marci. És itt Máténak azonnal  lehervadt az arcáról mosoly. De nem tehetett mást, meg kellett csinálnia. Levette a gatyáját és a pólóját és kifutott miközben énekelt. És pechére amikor befejezte a mutatványa már a youtube-on volt. Hihi.
Még pár kört játszottunk, majd elkezdtek fogyni az emberek. Mindenki lelépett. Már csak négyen maradtunk. Tomi, Léna Roli és én. Rolivan az ágyon ültünk és beszélgettünk amikor hirtelen rám tört az álmosság. Ráhajtottam Roli vállára  a fejem majd elaludtam.
FOLYT.KÖV

2013. május 29., szerda

Tizenhetedik rész

Suli után Lénával belevetettük magunkat a készülődésbe. Előkerültek a haj gyilkos szerkezetek (haj vasaló, haj sütő ) és elkezdtük egymás haját csinálni. Míg Léna a hajamat sütötte be én a körmömet festettem. Majd mikor kész lett a hajam cseréltünk. Míg vasaltam Léna haját ő a körmét festette ki. Előkerültek a tegnap vásárolt ruhák. Én egy barack színű pánt nélküli, középen gyöngy berakásos, alul kicsit fodros egybe részes ruhát választottam. Léna egy visszafogott pink pántos ruha mellett állapodott meg. Mindketten elkészültünk időben. Még volt egy szabad óránk indulásig. Léna korábban megy, én pedig Rolival megyek át a suli torna termébe, ahol a nyár búcsúztató bulit tartják. Lénával az utolsó simításokat végeztük (szolid visszafogott, de szép smink), amikor kopogtak. Az óra még csak négy órát mutatott, úgyhogy ez nem Roli lesz. Az ajtóban Kitti állt kicsit kétségbe esett fejjel. Rögtön tudtuk, hogy segítségre van szüksége. Gyorsan betessékeltük, Léna kikapta a kezéből a ruháját, én pedig nekiestem a hajának. Húsz perc alatt sikerült Kittiből egy nagyon csinos lányzót varázsolni. Büszkék voltunk az eredményre, kitti meg nem győzött hálálkodni. Léna és Kitti elindultak én pedig egyedül maradtam. Nagyon izgultam vajon Roli hogy fog kinézni. Számtalan variációt elképzeltem, de a valósághoz egyik sem hasonlított. Roli pontosan érkezett. Kettőt kopogott az ajtón én pedig gyorsan kiléptem az ajtón. Roli fekete farmert, fehér inget és egy zakót viselt. A haja enyhén bezselézve és ahogy meglátott széles mosolyra húzta a száját.
-Gyönyörű vagy-szólalt meg elsőként. zavartan megtekertem egy tincsemet majd Roli magához húzott és megcsókolt. Amikor sikerült elengednünk egymást, a kezét az enyémre kulcsolta és elindultunk. A sulihoz érve láttuk, hogy minél több diák jelenik meg a suli előtt. Mi is hamar megtaláltuk a helyünket. Marciék épp egy a-s fiút szívattak, amikor odaléptünk hozzájuk.
-Sziasztok-köszöntem.
-Hűű Elz de csini vagy- dicsért meg Tomi, aki nem éppen vitte túlzásba az elegáns megjelenést. Beszélgetünk még pár percet, majd bementünk a torna terembe, ami nagyon szépen fel volt díszítve az alkalomhoz. Egy színpad volt felállítva a produkcióknak. Lénáékkal hátramentünk, hogy gyorsan egyeztessünk, pontosan ki mikor jön meg stb. A két suli rádiós felment a színpadra majd bejelentették az első fellépőket. vagyis minket. Mind a Hatan felmentünk a színpadra én előrébb a mikrofonhoz, majd elkezdődött a zene. És elkezdtem énekelni. Majd a refrénnél mindenki beszállt az énekbe.A közönség velünk együtt énekelte Adele híres slágerét majd következtem ismét én a szóló részemmel, és vége is lett. A közönség nagy tapsal díjazta a produkciónkat majd levonultunk. A színpad mellett Roliék álltak, gyorsan adtam egy sok sikert csókot Rolinak majd felmentek a színpadra. Mivel titokban történtek a próbák nm tudtuk, hogy mégis mit fognak előadni. Így gyorsan előre tolakodtunk az első sorba és figyeltük. Roli a mikrofon előtt, Roli bassz gitárral a kezében, Levi pedig a dobok mögött ült. És elkezdték Green day-American Idiot című számot. Ahogy Roli elkezdett énekelni az összes diák elkezdett ugrálni és kiabálni. Nagyon jó hangulatot teremtettek a fiúk három perc alatt. Mivel csak két produkció volt a suli rádiósok elfoglalták a helyüket és belekezdtek az este első számába. Körbenéztem és Lénát sehol sem láttam, majd mikor Roli mellém lépett, a színpad felé mutatott. Amikor a mutatott irány felé néztem hirtelen köpni nyelni nem tudtam. Ugyanis a színpadon Tomi és Léna volt, akik CSÓKOLÓZTAK. Kérdőn néztem Rolira, hogy mondja már el mi ez az egész de ő csak mosolygott és megvonta a vállát. Amikor Lénáék odaértek hozzánk, rögtön kérdezni kezdtem.
-Te meg Tomi?- mosolyogtam rá. Nagyon örültem nekik. Léna csak zavartan bólintott egyet és szorosabban kezdte fogni Tomi kezét. Nagyon arik voltak, ahogy ott álltak. Mikor mindenki tudomást szerzett a friss párról leültünk a lelátóra. Egy egész sort elfoglaltunk. Hirtelen felcsendült a Fall out boy-The phoenix című szám. Lerángattam Lénát és Kittit és beleolvadtunk a többi táncoló diák tömegébe. Majd mikor vége lett a suli rádiósok lekeverték a zenét, majd a Sum 41- Crush kezdődött el. Hirtelen hevesen kezdett el verni a szívem, mert ezt a számot játszották nekem Roliék az udvaron. Egy kar kulcsolódott a derekamhoz és amikor megfordultam Roliva találtam szembe magam. 
-Ez a te műved?- kérdeztem mikor ráhajtottam a fejem a vállára. Roli a fülemhez hajolt és ezt suttogta:
-Említettem már, hogy jóban vagyok a suli rádiósokkal?- majd megpuszilta a fejem búbját. Körülnéztem és láttam, hogy Léna és Tomi is táncol mellettünk, a lelátón pedig Regina rángatja lefelé Mátét aki nem igen akart lejönni táncolni. Azalatt a három percben olyan boldog voltam, mint még soha.
FOLYT.KÖV

2013. május 28., kedd

Tizenhatodik rész

Szeptember 19, Péntek

A suli buli napja. Reggel izgatottan keltem fel. Tegnap takarítás után elmentünk Lénával ruhát venni a bulira. Mindketten megtaláltuk a tökéletes ruhát. Roli az ajtóban állt mint mindig. gyors reggeli köszöntés, majd indultunk. A büfében feltankoltunk. Egy hadseregnek is elég lett volna. Felmentünk az angol terembe. Mr. Selfrid pár perc késéssel érkezett, mondta a mai órán foglaljuk el magunkat csendben, mivel rengeteg dolga van. több se kellett mindenki elkezdet nyüzsögni. Mi egy szép kört alkotva ültünk le, hogy beszélgessünk. Terveztük az esti bulit.

-Mi lenne ha a buli után tartanánk egy kis össze jövetelt a szobánkban?- vetette fel Tomi az ötletet. Mindenkinek tetszett az ötlet.
-Egy feltétellel. Ha Daniella csapata nem jön- szóltam közbe. Mert semmi kedvem nem volt jó pofizni. Főleg nem vele.
-Ez egyértelmű. Csak az osztályból jöhetnek. - mondta Tomi. Na hála égnek. Elkezdtük a szervezkedést. Azért Ádám nem lesz ott. Furcsa is lenne, ha ott lenne. ő inkább az a magányos farkas szerepét képviseli az osztályban. Mindenki belemerült a szervezésbe. Ennek csak a csengő vethetett véget. Mivel Dupla angolunk volt, nem mentünk sehová, maradtunk az angol teremben. Én épp egy csokis kuglófot majszoltam, amikor egy csapat lány érkezett a terembe. Még nem láttam őket úgyhogy nem tudtam, mégis mit akarnak itt. Ez hamar kiderült. Ugyanis Máténak hála mindenki olvashatta a suli buli utáni össze jövetelről. Nem nagyon értettem miért rakta ki, mivel aki hivatalos az mind ott volt.
-Sziasztok.-köszönt az egyik lány. Középmagas, barna haj, kiló szem festék, és a legdivatosabb ruhák.-Hallottunk a buliról amit ti szerveztek. Mi is szeretnénk részt venni-nyávogta.
-Hohóó. Ácsi. Ti honnan tudtok erről a buliról?-kérdezte Bence.
-A facebookon olvastuk. Máté tette ki.- A fiúk gyilkos tekintettel pásztázták Mátét, aki nem tudott mit hozzászólni az elhangzottakhoz.
-Félreértés történt. Az a buli csak a mi osztályunknak szól. Máté véletlenül tette közzé. Bocsi.- néztem a négy lányra. Máté hálás pillantásokat küldött felém, mire rámosolyogtam biztatóan. Tuti hogy a fiúktól még kapni fog.A négy lány zavartan megvonta a vállát és elmentek.
-Ember megvagy húzatva? Azonnal vedd le a facebookról.-szólalt meg Tomi, szavait Mátéhoz intézve.
-Jó jó. egy perc. Na kész is.- tette le a telefont. Közben becsengettek.Mivel a tanár úrnak még mindig volt elintézni valója, folytathattuk a szabad foglalkozást. Máté előre ment, hogy váltson pár szót Ádámmal, addig a fiúk sustorogni kezdtek.
-Meg kellene szívatnunk- dobta fel ötletnek Bence. Természetesen Mátéról volt szó. Mindenki egyetértett, hogy így visszakapja ezt az egészet. Mikor Máté visszajött, úgy csináltunk mintha semmi érdekesről nem beszéltünk volna. Hihi. Vicces lesz a mai nap. Óra végén levonultunk az osztályunkba (elég nagy zajjal). A folyosón úgy vonultunk, hogy mindenki felénk nézett. Elég menő a társaságunk már most. A suli rádióból egy Tóth Gabi szám ment. Kitti azt énekelgette amikor mellénk lépett. Következett egy óra Haróccsal. Imádom a  magyartanárt, mondtam már? Az örökös szigorú tekintetével nézett végig az osztályon, majd amikor ledobta a naplót az asztalra megszólalt.
-Mindenki elővesz egy lapot- milyen szép is amikor ilyen kedves a tanár. Öröm az órájára járni. Mindenki mozgolódni kezdett. Próbáltak gyorsan valamit kiírni, ami esetleg bent lehet a dolgozatba. A B csoport. Hurrá. Véletlenül se legyen könnyű nekem. Megkaptuk a kérdéseket, majd nekiálltunk a feladatoknak. Gyorsan lefirkantottam Léna csoportjának válaszait majd átdobtam neki egy cetlin. Majd Rolinak adtam a következőt. Aztán nekiálltam a sajátomnak. Harócs beszedte a lapokat majd ledarálta az új anyagot. Az első mondatnál lemaradtam. majd leírom Lénáról. Majd kicsengettek. Harócs egy szó nélkül kiment.
-Na ez sem a kedvenc tanárom- szólalt meg elsőként Marci. Tény hogy Harócsot senki sem szereti. Roli és Tomi lementek a büfébe, hogy hozzanak valami kaját. Addig Lénától elkértem a füzetét, hogy letudjam írni az anyagot. Amíg írtam Roliék visszajöttek a büféből. Letett egy csomag gumi cukrot az asztalomra majd leült. Imádom a gumi cukrot. Ezzel lelehet venni a lábamról. Matek óra következett Szabó tanár úrral. Ő sem hagyta ki a szívatást. Most Rolin volt a sor. Az kiderült Roli nem hülye. Öt perc alatt megoldotta a feladatot és gazdagodott egy ötösre. Amikor jött vissza rámosolyogtam, ő pedig vissza. Ettől a mosolytól elájulok. Matek végén odafordultam Rolihoz. Az estét akartam pontosítani.
-Akkor este hogy lesz?
-Fél ötkor a szobátok előtt- mosolygott. Visszafordultam majd elkezdtem rágcsálni a gumi macikat. Abban a pillanatban Marci lépett oda. Felkapott kettő macit,majd....beledugta az orrába.
-pfúj Marci te nem vagy normális.-röhögtem. Marci pedig folytatta a műsort. A gusztustalanságnak  Szépendrei vetett véget. Mosolyogva megkérte Marcit, hogy vegye ki a gumicukrot az orrából. Az ofő csendet kért majd gyorsan elmondta, hogy mik az elvárások a ma esti suli bulin. Nem hiszem hogy Lénán, Reginán és rajtam kívül bárki is figyelt volna. 
-Tanár bá'.-lóbálta a kezét Levi.
-Parancsolj Levente.-szólította fel az ofő kedvesen.
-Játszunk má' valamit- kérte értelmesen Levi. Mire mindenki helyeselt. Az ofő nem tudott mit csinálni, játszottunk.
-Mindenki vegyen elő egy lapot, és írja rá a nevét. A feladat az, hogy írj rá egy dolgot amit magaddal vinnél ha el kellene utaznod valahová. És indokold meg miért.
A feladat jó volt. Kicsit gondolkoztam mi is az amit mindenképpen magammal vinnék, egy ilyen utazásra, mire lefirkantottam a válaszomat a lapra. Regina beszedte a lapokat majd az ofő elkezdte felolvasni. 
-Akkor lássuk. Kitti egy rajz füzetet vinne magával pár rajz kellékkel. Indoklás pedig "ha unalmas lesz valamivel el kell ütni az időt".-olvasta majd folytatta. - Marci az anyukáját vinné, indoklás pedig "nem halnák éhen, megcsinálna mindent" Érdekes.-tette le a lapot. Amúgy Léna a fényképezőjét vinné, Tomi a gitárját, Ádám könyveket, Levi a dob felszerelését,Máté az okos telefonját, Bence pedig egy tükröt(??) (kicsit egoista a gyerek)Regináét nem hallottam. Majd következett Rolié.
-Roland Elzt vinné magával. indoklás. "mert semmi más nem fontos annyira mint ő" Ez nagyon szép Roland- a szívem hevesebben kezdett el dobogni és a fülemig elvörösödtem.
-Hallod Roli ez nagyon nyálas volt- dobta meg Marci egy galacsinnal.
-Gyerekek csendet. Elz a naplóját vinné magával. Az indoklás: " mert a gondolataim nem mindig férnek el a fejembe"- ezzel vége is lett az ofői órának. Odamentem Rolihoz.
-Tényleg engem vinnél?-kérdeztem mosolyogva.
-Persze. Ki mást?-majd megcsókolt.
FOLYT.KÖV

2013. május 27., hétfő

Tizenötödik rész

Szeptember 18, Csütörtök

Szokásos reggeli rituálé. Kapkodva elkészülés, Roli az ajtóban vár. Csók. és indulunk a suliba. Ez már napi rutinnak számít. Léna ma sem jött velünk. állítása szerint azért, hogy Rolival lehessünk kicsit ketten. én ennek mindig nagyon örülök, mivel a suliban nincs mindig alkalmunk kettesben lenni. Már nem képzeltem semmit a dologba, hogy esetleg azért nem jön velünk mert valaki mással megy, pl. Tomival. Tegnap érthető magyarázatot adott, úgyhogy már nincsenek képzeteim.
A suliba érve, csapódott hozzánk Marci és Levi. A többiek az osztályba voltak már. Mivel ilyenkor általában felfordulás van nálunk, nem nagyon lehet ilyenkor beszélgetni. Mindenki a legtávolabb személlyel akar beszélni, szendvicsek, alufólia labdák repkednek.Háttér zajnak a suli rádió szól. Első óránk angol volt. A tanárúr meglepett minket egy röpdolgozattal. Nem volt nehéz ezt még az én angoltudásommal is megtudtam csinálni. Óra végére meg is születtek a jegyek. Négy ötös született. Roli, Ádám, Regina, Máté és az enyém. Tomi, Léna, Kitti négyest írtak. A többiek hármast. Nem is rossz átlag. Matekon Marcit szívatta a tanár ezerrel. A fél óra elment, mire megtudta oldani a feladatot. A többi óránk elmaradt , mivel Juci néni elkért minket, hogy próbálhassunk a holnapi fellépésre. Ennek szinte mindenki örült. Mivel mi nem nézhettük meg a fiúk próbáját, ők se láthatták a miénket. Nagyon jól sikerült a próba, mondjuk Daniellának nem tetszett, hogy ő nem kapott szólót. Úgyhogy ő nyafogott, mi meg nem bírtuk elviselni. Két óra múlva cseréltünk a fiúkkal. Mi hazamehettünk míg ők próbáltak. A szobába érve, úgy vettem észre nem ártana egy takarítás, mivel a szoba úgy nézett ki mint egy csata mező. Léna és én sem szeretünk annyira rendet tenni. De ez már esedékes. Szóval a délután takarítással fog eltelni. Éppen akkor kezdtünk neki amikor Roli jött be.
-Mit csináltok?-kérdezte.
-Takarítunk-szóltam neki, miközben egy adag szennyes ruhát dobtam le egy kupacba. Roli furcsán nézett. sejtettem, hogy az ő szobájuk sem nézhet ki szebben. Azt hittem marad segíteni, de azt mondta sürgős megbeszélni valója van Tomival. Így elmenekült. Szép is amikor az ember barátja elmenekül. Bekapcsoltuk a zenét és így már mindjárt jobb volt a hangulat. Röpke két óra múlva el is készültünk. Levágtuk magunkat az ágyra és körbenéztünk. Rend és tisztaság. Hát ez sem lesz sokáig így.
FOLYT.KÖV

Tizennegyedik rész

Utolsó óra után szóltam Lénának, hogy kimegyek a mosdóba, pár perc és jövök. Azt hittem Roli is megvár, mivel együtt szoktunk visszamenni a koleszba. Így amikor visszaértem és Roli sehol sem volt, kicsit meglepődtem. Csak szólt volna ha nem vár meg. Vagy nem? Kérdőn néztem Lénára, hogy mégis hol van Roli.
-Azt mondta, dolga van- mondta.
-Nekem nem szólt. Mikor mondta ezt neked?-kérdeztem kicsit furcsán. Nem értettem miért nem szólt.
-Miután elmentél.- és akkor mért nem mondta nekem is? Biztos valami közbejött neki. Léna szólt, hogy ne menjünk egyből vissza, hanem menjünk el fagyizni, kihasználva a jó időt.Nem vacakoltam rögtön bólintottam. Így legalább lesz alkalmam beszélni vele. Egy közeli fagyizóhoz mentünk. Majd miután mindketten megkaptuk a fagyinkat ( csokis keksz, joghurt nyamm) leültünk egy asztalhoz. Gondoltam ez remek alkalom, így nem is húztam sokáig az időt, belevágtam. 
-Mi van közted és Tomi között?- vágtam bele egyből. Lehet kicsit letámadtam, de már nagyon kíváncsi voltam. Szegény Léna, kicsit váratlanul érte a kérdés, így kicsit megdermedt. 
-He? Mi van??-kerekedett el a szeme. Hupsz lehet hogy benéztem ezt az egészet? 
-Hát láttam, hogy már második napja kapsz tőle csokit suliba. Mármint érted? Szóval mi van? -mosolyogtam rá biztatóan, hátha így megered a nyelve és beszámol a dolgokról.
-Semmi nincs, csak segítettem neki a háziban. Ezért kaptam a müzlit- válaszolta. Óó csak azért mert segített neki? Ez így érthető. Megint túlgondoltam ezt az egészet. Felröhögtem, mivel ez azért vicces, hogy azt hittem járnak vagy valami. Léna is így tett. Majd mikor megettük a fagyinkat, visszamentünk. Léna mondta, hogy van egy kis dolga (valami fényképező kelléket kell vennie vagy mit) ezért egyedül mentem fel. A szobába lépve megláttam Rolit, aki az ágyamon ült és kezében egy vörös rózsa volt. Elállt a lélegzetem. Ahogy ott ült valami  mesébe illő volt. Odamentem hozzá. Mikor majdnem ott voltam felállt majd megcsókolt. 
-Emlékszel hogy reggel azt mondtam van egy meglepetésem?- suttogta a fülembe. Teljesen kiment a fejemből, hogy ilyet mondott.-Nos hát, mivel volt egypár félreértés a kapcsolatunk elején, és az első randink is rosszul sült el. Gondoltam, hátha van kedved eljönni velem egy helyre. Nos mit mondasz?- mosolygott. Hirtelen nem tudtam mit feleljek. Megcsókoltam. És szerintem ez volt a legjobb válasz. 
-Hová megyünk?-kérdeztem. Mert hát azt nem mondta.
-Meglepetés.- fogta meg a kezem és kivezetett a szobából. Egy rózsával mentünk végig a folyosón és fogalmam nem volt, hová is megyünk. Kiértünk a kolesz udvarára. Az udvaron még nem jártam, ezért nem tudtam mi van itt. Egy színpad volt felállítva amin hangszerek voltak. Roli nyomott egy puszit a homlokomra majd felment a színpadra. És akkor megjelent Tomi és Levi. Roli megfogta a gitárját majd a mikrofonállvány elé állt. Tomi a basszusgitárért nyúlt, Levi pedig a dobok mögé ült be. Egyszer csak Roli szólt bele a mikrofonba.
-Fontos vagy nekem-ennyit mondott. Gyorsan körbenéztem van e még valaki mögöttem, hátha nem nekem mondta. De nem egyedül voltam. Szóval ezt nekem mondta. Roli elnevette magát, majd belekezdett a dalba. Hatalmas mosoly ült ki az arcomra. Boldog voltam. És szerelmes. Sum 41-Crash című számot játszották. Roli szívből énekelte, mivel végig engem nézett. Így lett ez a szám az, amiről mostantól mindig az fog eszembe jutni, hogy mennyire szeretem. ♥ A szám végén felfutottam a színpadra és megcsókoltam.   Nem tudom mennyi ideig csókolt, de nem is érdekelt. abban a percben/percekben mindent elfelejtettem. Legközelebb akkor eszméltünk fel amikor Levi megszólalt.
-Jól van. Örülök, hogy ennyi szeretitek egymást, de most pl jöhetne az hogy most akkor nekem is szereztek egy csajt.- mondta tök komolyan, mire mindannyian elnevettük magunkat. Az én életem sínen van, akkor ráállhatunk a Levinek barátnőt projektre. 
FOLYT.KÖV