Nézettség

2013. július 31., szerda

68. rész. Az új osztálytárs érkezése (2)

Sziasztok! Meghoztam az új részt! Tudom hogy nagyon rég írtam, de nem volt időm. Kicsit szüneteltettem. Mielőtt elmegyek táborba gondoltam hozok egy újat. Nem sok minden derül ki. Ha sok komment érkezik, lehet írok egy ráadást. Köszönöm az eddigi látogatásokat. xoxo
                                                                          ***


Az első óra végén, mindenki Gergőt körbevéve kérdezgette, meg ilyenek. Kérdések, hogy milyen volt annyi helyen élni, folyton utazni, milyen volt magántanulónak lenni stb..stb..stb..
-Utáltam a rengeteg utazást. Mondjuk jó, ha az ember tud pár nyelven.  Magántanulónak jó lenni, mivel akkor tanulsz, amikor akarsz. –válaszolta. Mindenki ámulattal hallgatta a sztorikat. Én a telefonomat néztem, hátha Roli posztolt-e vagy írt-e. De nem. Így félredobtam a telefonomat és beleolvadtam a beszélgetésbe. Gergő jó fej.
Átmentünk a nyelvibe. A folyosón mindenki Gergőt nézte és susogtak. De volt, akiket nem nagyon zavarta az, hogy éppen senki sem kíváncsi rá. Daniella. A csatlósaival lépett elénk.
-Szia Gergő- nyávogta. Komolyan csak én kapok agybajt ettől a csajtól? – tök szupi, hogy te is ide jársz. Ha akarod, körbevezetlek- csavargatta a haját. Gergő rám nézet, egy olyan „ez most komoly?”  pillantással. Én csak a szememet forgattam.
-Kösz Daniella, majd ha lesz szükség rád szólunk- mondtam végül, majd tovább mentünk. A fiúk a nyelviig röhögtek. Én csak unott fejjel ültem a szokásos helyemre le. Mr. Selfrid lépett be a terembe. Mindenkit kedvesen köszöntött, majd felszólította Gergőt, hogy pár szóban mutatkozzon be. Mivel angolul szólt hozzá a tanár, Gergő tökéletes kiejtéssel, mondott pár mondatot. A tanár csak ámult és mosolygott. Én persze semmit nem értettem belőle. A mai órán fordítás volt. Egy két oldalas szöveget kellett lefordítani óra végéig. Nekiálltam. Az első mondatokkal még nem is volt baj. Majd következtek, az összetettebb mondatok. Na itt már kicsit kétségbe estem. Rengeteg ismeretlen szó, így a mondat felel értelmetlen maradt, mert ki hagytam, amit nem tudtam. A tollam végét rágcsáltam majd valaki megrúgta a székem. Hátra fordultam Gergőhőz.  Kérdőn néztem rá.
-Add ide a füzeted- mondta. Én kicsit furcsán néztem majd megvontam a vállam és hátraadtam neki.  Idegesen kattogtattam a tollamat. Majd ismét megrúgták a székem. Hátrafordultam és kikaptam Gergő kezéből a füzetem majd visszafordultam. Rápillantottam a sorokra. Az egész szöveget lefordította. Hátranéztem majd tátogtam egy köszit. Megvonta csak a vállát, majd tovább firkálta a füzetét. Óra végén a tanár beszedte a füzeteket. Nagy kő esett le a szívemről, mivel nem egyes lesz. A többi óra elment azzal, hogy Gergő mutatkozott be a tanároknak, a tanárok pedig kérdezgették. Ennek a fiúk örültek a legjobban. Semmiből nem kaptunk házit, mivel nem is volt tanóra.  Felkaptam a vállamra a táskám, majd bevártam Gergőt.
-Kollégium?- kérdeztem. Gergő megrázta a fejét.
-Itt lakunk a suli mellett. Nincs szükség rá- mondta. A koleszig beszélgettünk, majd a kapuban elváltunk. Felmentem a szobámba. Léna már mosolyogva várt. Ledobtam a kabátom és a táskám majd lehuppantam az ágyra és az ölembe vettem a gépet. Míg töltött ránéztem Lénára.
-Történt valami?- vizslattam, mert olyan furcsán nézett. Nem tudtam hová tenni.
-Te és Gergő?- hogy mii?? Ha nem ültem volna tuti le kellett volna. Megráztam a fejem és belekezdtem.
-Csak haverok vagyunk. Semmi több. - állítottam le Lénát mielőtt nagyon belelendül ebbe a témába. Egy jah oké-val le is zárta. Megnyitottam az e-mail-eket. De semmi. Rengeteg spam, közösségi jelölés.  Idegesen magam mellé dobtam a laptopott. Miért nem ír? Hisz meg Ígérte?

*Roli szemszög*

A gép leszállt. Megkerestük a csomagokat, majd fogtunk egy taxit. Borzalmasan hosszú út volt. Beszálltunk a taxiba és az új ház felé vettük az irányt. Fantasztikus város. Bár a nyelv még furcsa, de majd belejövök. A házat még csak képekről láttam.  Hatalmas volt. Segítettem a nagyszüleimnek a csomagokkal, majd birtokba vettük az új helyet. Az emeleten meg is találtam a tökéletes szobát. Bár voltak benne bútorok, még is üres volt. Ledobtam a táskákat, majd lementem a lépcsőn.
-Elmegyek körülnézek kicsit- mondtam, majd kiléptem. Fogalmam nem volt merre mennyek, merre mi van, így a tömeg felé indultam. Pazar város. Már esteledett. Előkaptam a telefonomat, majd hívást kezdeményeztem.

-Halló- szóltam bele. A vonal túloldalán lévő hang izgatott volt. Persze Elz sosem tud normálisan beszélni. Elnevettem.
-Ott vagy már?- kérdezte.
-Igen. Nem rég érkeztünk meg. Most a belvárosban sétálok. Látnod kellene.
-Majd egyszer.
-Minden képen- mosolyogtam. Még beszéltünk pár sablon dologról. Elmondta, hogy Gergő az új osztálytárs, majd letettük.

Hazasétáltam. Hát most kezdődik a új életem.